Бібліотека юного детектива



Сьогодні, 15 квітня, працівники карного розшуку України відзначають своє професійне свято.  Долучаємося до привітань, обіцяємо не додавати їм клопоту і вдаряємо по злочинності  гарною підлітковою книжкою!

Чи є в цьому світі люди, яких не цікавлять  чужі детективні пригоди? Якщо такі є, то просто їм, не траплялися захопливі детективи.  

Пропонуємо переглянути незвичайні детективні історії для підлітків. І нехай, зі світом кримінальнимих подій, ви зіштовхнетеся лише на сторінках книжок.  Отже, вперед до читання!

Скажу одразу, ознайомитися з поданими творами і багатьма іншими захопливими детективними історіями для підлітків, можна у Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва (вул. Тараса Шевченка, 63). Чекаємо після закінчення вимушеного карантину!

Гір К. Замок у хмарах / Керстін Ґір ; [пер. з нім. В. Чабан]. - Харків : Школа, 2019. - 461, [3] с.

«Замок у хмарах» - історія про дівчину-підлітка Фанні Функе з усіма притаманними для цього віку проблемами: сварками з батьками, непорозуміннями з однокласниками. проблемами з успішністю у школі. Фанні покинула школу, залишилася без атестата й без плану на подальше життя. Невдовзі героїня влаштувалася на практику до одного зі Швейцарських готелів, відомого як Замок у хмарах. Це була чудова містина -  ошатний готель із досконалою репутацією, з прекрасним персоналом і красивою природою навколо. 17-річна дівчина працювала нянею, доглядала за шибениками-близнюками. Було б все нівроку, проте Фанні немовби магнітом притягує неприємності, тож і опиняється у епіцентрі кримінальних подій. Непросто уявити, як недосвідчена дівчина вийде із заплутаної ситуації, що склалася навколо неї. Чи впорається?

Кокотюха А. Гімназист і Чорна Рука  : пригод.-детектив. пов. / ААКокотюха. - 3-є вид. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 211 с.


У Першій зразковій гімназії все зразкове – окрім учнів. Про гріхи кожного знає лиховісний незнайомець, який називає себе Чорною Рукою. Хто не виконає його наказів, тому непереливки. Саме через погрози Чорної Руки починаються небезпечні пригоди звичайного київського гімназиста Юрка Туряниці. Волею долі лише Чорна Рука знає, хто скоїв убивство, в якому звинувачують українського воїна-добровольця. І восьмикласник іде по сліду, як справжній детектив. Разом з київським гімназистом та його друзями ви потрапите в моторошні покинуті будинки, старі київські двори та лігва озброєних бандитів. Поруч із Юрком – простакуватий і мудрий приватний детектив Назар Шпиг, котрий дуже любить змінювати зовнішність, та кумедний Джентльмен на чотирьох лапах... Нова захоплива детективна повість відомого українського письменника Андрія Кокотюхи обіцяє перерости у цілу серію детективів про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці.



Прес Г. По гарячих слідах / Ганс Юрген Прес. – Київ : Видавничий дім «Школа», 2020. – 226 с. – (Детективний квест).

У цій захопливій книзі юні читачі як справжні детективи зможуть з’ясувати, де злодій сховав прикраси, куди поділася професорська валіза, хто такий Трипалий Джо, хто нишпорив уночі в наметі серед джунглів чи де стояла бочка з порохом. А ще — розшифрують головоломки, таємні послання, кросворди з підказками та різними доказами. За цими зачіпками вони й вийдуть на слід злочинців.






Викорстано:

http://ababahalamaha.com.ua/uk/
https://schoolbook.com.ua/books/po-garyachikh-slidakh/
http://knigosvit.com.ua/book/kerst-n-g-r-zamok-u-khmarakh

Коментарі

Популярні публікації