Обпечене війною серце не витримало


Олександр
Миколайович
Шурін
(1986 - 2015)

Народився 3 квітня 1986 року в Чернігові.
У 2003 році закінчив Чернігівську загальноосвітню школу № 33.
Продовжив навчання в Херсонському аграрному університеті. Три курси навчався на денному відділені, потім, за сімейними обставинпми, перевівся на заочну форму навчання. Навчався і працював на пилорамі.  Диплом про вищу освіту отримав за спеціальністю “інженер-технолог” холодильного обладнання.
Строкову службу проходив у 25-й окремої повітрянодесантній бригаді. Відчував гордість, що служив у десантних військах.
Після демобілізації опанував професію будівельника і працював за цим фахом.
До лав Збройних сил України призваний з першою хвилею мобілізації, у квітні 2014 року. Старший солдат, кулеметник 13-го окремого мотопіхотного батальйону 1-ї окремої танкової бригади.
Брав участь в Антитерористичній операції на Сході України проти російсько-терористичних угрупувань. Його бойовий шлях пройшов через Щастя, Сватове, Станицю Луганську, Зайцеве.
Демобілізований у квітні 2015 року. Приїхав додому 20 квітня, а 20 травня його не стало. Олександр помер в лікарні внаслідок гострого інфаркту міокарду. Не витримало серце.

Похований у Чернігівському міському кладовищі у Котах, поряд з рідною домівкою.
Залишилися батьки, молодший брат, молода дружина і маленький синочок.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України нагороджений відзнакою «За участь в антитерористичній операції» (посмертно)

В пам’ять про Олександра Шуріна у листопаді 2017 року на будівлі Чернігівської загальноосвітньої школи № 33 встановлено меморіальну дошку.



Використано:

https://www.gorod.cn.ua/news/gorod-i-region/68957-ne-so-vsemi-no-rjadom-s-nami.html

https://newch.tv/oleksandr-shurin-14775/

http://osvita.ch.ua/news/890-u-zosh-33-vdkrito-memoralnu-doshku-vipusknikam-shkoli-yak-zaginuli-zahischayuchi-teritoralnu-clsnst-ukrayini.html

Коментарі

Популярні публікації