23 квітня — Всесвітній день книги (World Book Day)




У 190 країнах 23 квітня відзначається Всесвітній день книги і авторського права, проголошений на 28 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1995 році на честь трьох геніїв світової літератури Вільяма Шекспіра (1564-1616), Мігеля де Сервантеса (1547-1616) та Інки Гарсіласо де ла Веги (1539-1616).

Всесвітній день книги та авторського права було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року. Рішення прийняте з метою просвіти, для подальшого розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найвагомішим засобом поширення знань та найнадійнішим способом їхнього збереження. Це найчудовіший винахід для обміну ідеями за межами людського простору та часу, а також найпотужніша сила викорінення бідності та мирного будівництва. Це свято має на меті сприяти поширювати задоволення від книжкок і читання.

Щороку 23 квітня у всьому світі проводять святкування, мета яких — визнати чарівну силу книг, що є зв’язком між минулим і майбутнім, мостом між поколіннями та культурами. З цієї нагоди ЮНЕСКО та міжнародні організації, які представляють три основні галузі книжкової індустрії — видавців, книгорозповсюджувачів та бібліотеки.

Зазвичай в цей день
проводять книжкові виставки та ярмаркиУ цьому році свято відзначаємо онлайн.

Використано:

Зображення Гурбуз Доган Эксиоглу «З Книга с местом для свиданий»

https://artchive.ru/artists/74975~Gurbuz_Dogan_Eksioglu/works/500645~Kniga_s_mestom_dlja_svidanij
https://www.facebook.com/pg/NacionalnaSpilkaPysmennykivUkrainy/posts/

Коментарі

Популярні публікації