Загинув під Дебальцево


Денис
Олександрович
Яковенко
(1989 - 2014 )

Народився 9 квітня 1989 року в селі Чаган Семипалатинської області (Республіка Казахстан).

У 2006 році закінчив Ніжинську загальноосвітню школу № 7, а у 2007 році – Ніжинський професійний аграрний ліцей. Навчався у декількох вишах.
Був відповідальним, щирим і доброзичливим. Мав багато друзів.

У Дениса була ключова якість – небайдужість. Він розумів, що творити зміни має не хтось і десь, а ми самі, тож свідомо пішов на Майдан і брав активну участь у Революції Гідності. На Майдані був у бригаді медиків-волонтерів.

До Збройних сил України вступив з другою хвилею мобілізації, у травні 2014 року, добровольцем. Старший солдат, снайпер-розвідник, медбрат 41-го батальйону територіальної оборони «Чернігів-2» Збройних сил України.

Брав участь в Антитерористичній операції на сході України. Побратими поважали Дениса за чесність, сміливість, відданість Батьківщині та веселий, характер.

З початку подій в Іловайську, Денис за власної ініціативи перервав відпустку і відбув у район проведення АТО.

4 вересня 2014 року біля міста Дебальцеве Донецької області в ході бою 25-річний військовослужбовець отримав тяжке осколкове поранення. Денис мав позивний "Медик", бо замість пластини у бронежилеті  носив необхідні при першій допомозі медикаменти. Саме туди і влучив смертоносній осколок.

Поховали воїна 6 вересня 2014 року в Ніжині на Троїцькому кладовищі з усіма військовими почестями.  Останній путь захисника України прийшло провести близько тисячі ніжинців.

Залишилися дружина і трирічний син.

Указом Президента України № 311 від 4 червня 2015 року “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

В пам’ять про Дениса Яковенка у травні 2015 року на будівлі Ніжинської загальноосвітньої школи № 7 та Ніжинського професійного аграрного ліцею встановлен
о меморіальні дошки.



Коментарі

Популярні публікації