Квест у міжгалактичному просторі



14 квітня святкує 75-річчя український письменник, фантаст Сергій Дяченко. З цієї нагоди пропонуємо долучитися до творчості найпопулярніших письменників-фантастів України – подружжя Марини і Сергія Дяченків, в творчому доробку яких двадцять вісім романів, близько сотні повістей та оповідань, понад 30 сценаріїв художніх фільмів і серіалів. 

Вони стали лауреатами понад 100 премій, вітчизняних і міжнародних та визнані кращими фантастами Європи. Дяченки автори захопливих творів, цікавих усім віковим категоріям читачів. 

Перший спільний роман подружжя опублікувало у 1994 році. Відтоді, кожну нову їхню книжку чекають як велику подію, великі тиражі розкуповуються миттєво, а коло фанатів творчості стрімко поширюється.

Здається, фантазія письменників не має меж.



Дяченко М. Промінь : роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. О. Негребецький]. - Харків : Фоліо, 2019. - 267, [1] с. - (Світи Марини та Сергія Дяченків).


Довгоочікуваний роман Марини і Сергія Дяченків «Промінь» написаний у 2018 році, побачив світ та був надрукований українською – у 2019-му. 

Жанр до якого можна віднести твір - наукова фантастика, кіберпанк, психологічний трилер. Сюжет динамічний, захоплюючій, багатогранний. Кожен розділ підштовхує до читання несподіваними поворотами сюжету, тривожними відчуттями, загалом книжка тримає в напрузі до останньої сторінки.

В романі йдеться про дивний соціальний експеримент, в котрому четверо підлітків від чотирнадцяти до вісімнадцяти років, в дивному місці вимушено грають в гру з жорсткими правилами. Вони, як ті «могутні сутності, що раз на півстоліття  з’являються з іншого світу і грають у «Чотири кулі», визначаючи долю людства. Ця прадавня гра символізує боротьбу чотирьох моральних засад за світову гармонію». 

Гра триває 30 днів, але вийти з неї не можна, бо увімкнено програму «Промінь». Підлітки опиняються на міжзоряному кораблі, який летять до далекої планети, з ними ще п’ятсот осіб. Виявляється, що у Всесвіті  час летить інакше, це означає, що 30 днів – це 30 років. За цей час космічні мандрівники  втратили сенс осмисленості польоту і мотивації свого існування міжзоряної команди, а діти взагалі не розуміли, чому вони повинні продовжувати справу своїх батьків. 

Мета головних героїв полягає у відтворенні втраченого сенсу і аргументації у здійсненні головної цілі групі космічних дослідників. Лише після виконання обов’язкових завдань, вони могли повернутися додому. Крім того, переможець гри мав можливість виконати своє найзаповітніше бажання. Заради цього кожен з гравців був готовий порушувати будь-які моральні норми і дехто, навіть, свідомо йшов на злочин. 

Тинейджери зосереджуються на активному впливі на своїх підлеглих, а їхні задуми втілюються в життя штучним інтелектом. Насторожує лише те, що чим далі, тим більше переплутано, де справжнє життя, а де гра… Чи вийде у талановитої молоді розв’язати поставлені перед ними задачі і вийти гідно із того кошмару, читайте в романі.  

Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва запрошує вас поринути в фантастичний світ пригод подружжя Дяченків. Крім творів даних авторів, у  фондах бібліотеки ви знайдете книжки багатьох популярних сучасних авторів. Після закінчення вимушеного карантину чекаємо за адресою - вулиця Тараса Шевченка, 63.

І пам’ятайте, карантин не час для смутку, це час для читання та саморозвитку! 

До вашої уваги твори Марини та Сергія Дяченків українською, звертайтеся за силкою : https://javalibre.com.ua/user


Рекомендовані до читання:

Дяченко М. Промінь : роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. О. Негребецький]. - Харків : Фоліо, 2019. - 267, [1] с. - (Світи Марини та Сергія Дяченків).

Дяченко М. Дика енергія. Лана : роман / Марина та Сергій Дяченки. – Вінниця : Теза, 2006. – 414 с.

Дяченко М. Страта : фантаст. роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. Віктора Бойка]. - Харків : Фоліо, 2019. - 346, [2] с. : іл. - (Світи Марини та Сергія Дяченків).

Дяченко М. Самум. Віта ностра : романи, повість, оповідання / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. О. Негребецького]. - Харків : Фоліо, 2019. - 700, [2] с. : іл. - (Світи Марини та Сергія Дяченків).

Дяченко М. Пандем : роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. Олекси Негребецького ; худож.-іл. Ю. Є. Нікітін]. - Харків : Фоліо, 2019. - 293, [1] с. : іл. - (Світи Марини та Сергія Дяченків).

Дяченко М. Олена й Аспірин : роман / Марина та Сергій Дяченко ; [пер. з рос. І. Андрусяка]. - Харків : Фоліо, 2019. - 294, [2] с. : іл. - (Світи Марини та Сергія Дяченків).

Дяченко М. Зло не має влади : роман / Марина та Сергій Дяченки. - Харків : Фоліо, 2018. - 315, [1] с. - (Світи Марини та Сергія Дяченків).

Дяченко М. Мідний король : роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. Я. Житіна]. - Харків : Фоліо, 2017. - 484, [2] с. : іл. - (Серія "Світи Марини та Сергія Дяченків").

Дяченко М. Королівська обіцянка : [роман] / Марина та Сергій Дяченки. - Харків : Фоліо, 2017. - 282, [10] с. : кольор. іл. - (Серія "Світи Марини та Сергія Дяченків").

Дяченко М. Цифровий : роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. О. Негребецький ; худож.-іл. Л. Сторожук]. - Харків : Фоліо, 2019. - 325, [1] с. : іл. - (Світи Марини та Сергія Дяченків).

Викорисано:

https://book24.ua/ua/product/kohannya-angela/
https://folio.com.ua/books/Promin

Зображення зібрано з тенет інтернету

Коментарі

Популярні публікації