Був справжнім Героєм


Микола
Сергійович
Дегтяр
(1990 - 2016)


Так, я люблю Україну!
                                                      Микола Дегтяр

Народився 5 квітня 1990 року у селі Рокитне Бобровицького району Чернігівської області.

У 2007 році закінчив Пісківську ЗОШ І-ІІІ ступенів імені П.Г.Тичини. Потім було навчання в Броварському професійному ліцеї на професію «рихтувальника кузовів автомобілів, електрогазозварника» та робота механіком на СТО в м. Бровари.

Впродовж 2008 - 2010 років проходив строкову військову службу в Ужгороді, у 15-му гірсько-піхотному батальйоні.

Після закінчення служби працював у «Київтранспарксервіс»  паркувальником і навчався на заочному відділенні Київського національного університету технологій та дизайну за спеціальністю «фахівець у галузі легкої промисловості». Ступінь бакалавра здобув вже, будучи учасником АТО, у січні 2016 року.

Учасник Революції Гідності. 

До лав Збройних сил України мобілізований у квітні 2015 року Бобровицько-Носівським об’єднаним районним комісаріатом як доброволець.

Старший солдат, старший стрілець-кулеметник. У зоні АТО служив у складі 11-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Член Цивільного корпусу «Азов». 

Загинув 22 червня 2016 року від числених поранень внаслідок мінометного обстрілу поблизу села Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Воював на Світлодарзькій дузі.

Похований 24 червня 2016 року у рідному селі.

Указом Президента України № 330 від 11 серпня 2016 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На честь Героя на будівлі Пісківської загальноосвітньої школи встановлено меморіальну дошку.


Використано:

 https://cheline.com.ua/news/mens-club/veliki-tragediyi-malenkogo-sela-74195

Коментарі

Популярні публікації