Загинув на Сході


Сергій

Вікторович

Петрик

(1987 - 2015)



Народився 16 квітня 1987 року  у селі Чистий Колодязь Ніжинського району Чернігівської області.

У 2002 році закінчив 9 класів Перемозької загальноосвітньої школи, продовжив навчання Чернігівському професійному будівельному ліцеї, де здобув професію столяра. Працював деякий  час за фахом у тому ж ліцеї, потім в рідній школі.

Проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України.

19 березня 2014 року призваний до лав Збройних сил України.  Старший солдат. Проходив військову службу у 1-й окремій танковій бригаді у селищі Гончарівському Чернігівського району. Під час служби був механіком, ремонтував військову техніку. Зарекомендовав себе хорошим спеціалістом.

Брав участь в Антитерористичній операції на сході України. Переганяв підбиту військову техніку з зони проведення АТО на ремонт до міста Харкова, відремонтовану – назад на фронт. Також відвозив бійців на ротацію.

Наприкінці 2014 року старший солдат два з половиною місяців перебував неподалік селища міського типу Станиця Луганська Луганської області, де по місту розташування військовослужбовців бойовики гатили з «Градів»,  потім їхній підрозділ перекинули у район міста Ясинувата Донецької області.

22 лютого 2015 року 27-річний боєць помер від вогнестрільного поранення біля села Златоустівка Волноваського району Донецької області. Командування заявило про самогубство, проте рідні досі не вірять, що Сергій міг так вчинити. Батько військовослужбовця ініціював власне розслідування.

Залишилися батьки, дружина, двоє синів чотирьох і одного років.


1 вересня 2015-го в селі Перемога відкрито меморіальну дошку на фасаді Перемозької школи на честь захисника України Сергія Петрика.

На меморіальній дошці, що відкрито в Чернігівському професійному будівельному ліцеї на честь захисників України, які навчалися в освітньому закладі, є ім’я Сергія Петрика.





Використано:
https://ukraine-memorial.org/ua/biography/petrik-sergiy-viktorovich/
Зображення використано з тенет інтернету.

Коментарі

Популярні публікації