Був зразковим командиром

Олег

Анатолійович

Андрієць

(1973 - 2014)



Народився 23 квітня 1973 року у селі Вертіївка Ніжинського району Чернігівської області.
У 1990 році закінчив Вертіївську середню школу.

Після закінчення навчання вступив до Полтавського вищого військового командного училища зв’язку імені Маршала Кирила Москаленка. Після закінчення училища відряджений на службу до Одеси.

Майор, начальник відділення супроводження інформаційно-телекомунікаційних систем 26-го прикордонного загону Південного регіонального управління (м. Одеса) Державної прикордонної служби України.

Брав участь в Антитерористичній операції.

Загинув 1 вересня 2014 року у районі села Саханка Новоазовського району Донецької області.
Прикордонний наряд на автомобілі «УАЗ» у районі села Саханка вступив у бій з загоном ворога, який у складі піхотної групи підсиленої танком та 2-ма БТР закріпився з боку міста Новоазовська. Прикордонники викликали підкріплення та до його приходу стримували натиск противника. Під час бою Олег Андрієць загинув, 3-є прикордонників отримали важкі поранення.

Похований 4 вересня 2014 року в Одесі. Залишилися мама, дружина, 15-річна донька.

Указом президента України № 747/2014 від 29 вересня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

На честь загиблого героя, вулицю у Вертіївці, на якій він ріс. названо його іменем. На будівлі школіи де навчався Олег Андрієць, встановлено меморіальну дошку. В Ніжинському районному військово-історичному музеї імені М.П.Кирпоноса відкрито експозицію «Ми пам’ятаємо» з окремо виділеним стендом про загиблого прикордонника.

Використано:

https://infoprostorodessa.wordpress.com/2016/01/06/олег-андрієць-серія-герої-одещини/

http://neadm.cg.gov.ua/index.php?id=12335&tp=1

Коментарі

Популярні публікації