Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва в Інтернеті

 


ПРО НАС РОЗПОВІДАЮТЬ

(I квартал 2023 року)



Антоненко П. Чернігівський журналіст презентував свою книгу «Вечірнє танго»
/ Петро Антоненко [Електронний ресурс] // Регіон спецкор. – Електрон. текст та зображув. дані. – 2023. - Режим доступу : https://speckor.net/chernigivskyj-zhurnalist-prezentuvav-svoyu-knygu-vechirnye-tango/ (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана.. - Загол. з екрану. – Мова: укр.

Презентація книги відбулася 17 лютого 2023 року в бібліотечному просторі Чернігівської юнацької бібліотеки.


Квітницький С. В бібліотеці для юнацтва презентували книгу «Чернігів у вогні»
[Електронний ресурс] / С. Квітницький // Суспільний кореспондент. - Електрон. текст., зображув. дані. – 2023, 26 січ. - Режим доступу : https://www.sknews.net/v-bibliotetsi-dlia-iunatstva-prezentuvaly-knyhu-chernihiv-u-vohni/ (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана.

Про другу презентацію книги «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!», яка пройшла в обласній бібліотеці для юнацтва, де ведучим заходу був бібліотекар ЧОБЮ Володимир Єрмак.


Квітницький С. В обласній бібліотеці для юнацтва презентували книгу «Чернігів для юнацтва»
[Електронний ресурс] / С. Квітницький // Чернігівщина: новини і оголошення: інформаційний портал Чернігівщини. - Електрон. текст., зображув. дані. – 2023, 2 лют. – Режим доступу: http://che.cn.ua/index.php/different/events/item/8033-v-oblasnii-bibliotetsi-dlia-iunatstva-prezentuvaly-knyhu-chernihiv-u-vohni (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана.

В обласній бібліотеці для юнацтва презентували книгу «Чернігів у вогні», яка вийшла в рамках спільного проекту редакції газети «Чернігівщина», ОК «Північ» та Міжнародної літературно-мистецької Академії України про героїчну оборону Чернігова і Придесення під час навали навіженої російської орди. В імпрезі брали участь президент благодійного фонду імені С. Русової Іван Чаус та військовий історик, завідувач військово-історичного музею Михайло Жирохов, чернігівські співачки Інна і Тетяна Чабан.


Матвіїва О.“Стерти націю”: у Польщі створили фільм про знищені росіянами українські пам’ятки
[Електронний ресурс] / Oksana Matviiva // ua.pl. - Електрон. текст., зображув. дані. – 2023, 24 січ. – Режим доступу : https://ua.pl/sterty-natsiiu-u-polshchi-stvoryly-film-pro-znyshcheni-rosiianamy-ukrainski-pamiatky# (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана.

У 28-хвилинній стрічці «Wymazać Naród» Томаша Гживачевського міститься розповідь про будівлю Чернігівської юнацької бібліотеки, яка зазнала руйнування внаслідок ворожих бойових дій, і зусилля колективу книгозбірні по рятуванню книжок.


Марків Н. У Києві презентували польський фільм про те, як росіяни знищують українську культуру
[Електронний ресурс] / Наталка Марків // Вечірній Київ. - Електрон. текст., зображув. дані. – 2023, 23 лют., 10.:01. – Режим доступу : https://vechirniy.kyiv.ua/news/79052/ (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана.

Серед героїв  документальної стрічки польського  режисера і журналіста Томаша Ґживачевського «Стерти націю», яку презентували у Національному музеї Голодомору-геноциду у рамках проєкту «Пропаганда, яка вбиває» присутня бібліотекарка Чернігівської бібліотеки для юнацтва Тетяна Шишова, яка розповіла про стан зруйнованої будівлі книгозбірні та діяльність колективу у порятунку бібліотечного майна.


Смага Є. Книжку «Чернігів у вогні» презентували в чернігівській бібліотеці
[Електронний ресурс] / Євген Смага // Українська літературна газета. - Електрон. текст., зображув. дані. – 2023, 25 лют. – Режим доступу : https://litgazeta.com.ua/news/knyzhku-chernihiv-u-vohni-prezentuvaly-v-chernihivskij-bibliotetsi/ (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана.

Про зворушливу презентацію книги «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!», яка відбулася в обласній бібліотеці для юнацтва.


СТЕРТИ НАЦІЮ: фільм польського режисера викрив УСЕ, що рашисти хотіли ЗНИЩИТИ
[Електронний ресурс] / сюжет телеканалу «ICTV» ; автор відео Наталія Жуковська // Youtube. – Електрон. текст. та відеодані. – 2023, 12 лют. - Режим доступу: https://youtu.be/MMzqeBVBkiY (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана.

Під час зустрічі з митцем-кінематографістом на подвір’ї зруйнованої Чернігівської юнацької книгозбірні працівники бібліотеки розмірковують про роль бібліотек в сьогоднішньому суспільстві та реалії війни.


У Чернігові завершили роботи з консервування зруйнованої росіянами бібліотеки для юнацтва. Скільки витратили?
[Електронний ресурс] // Час Чернігівський. – Електрон. текст та зображув. дані. – Чернігів. – 2023, 18 січ., 16:02. - Режим доступу : https://cntime.cn.ua/u-chernigovi-zavershili-roboti-z-konservuvannya-zr-article/ (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана. - Загол. з екрану. – Мова: укр.

Про перший етап відновлення будівлі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва, яка знаходиться в пам’ятці архітектури місцевого значення (вул. Шевченка, 63) коштом закордонних донорів.


„Wymazać Naród” | „Erase the Nation” - polskie napisy
[Електронний ресурс] // Youtube. - Електрон. текст, відеодані. – 2023, 17 січ. - Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=K8_uyckc6qE&ab_channel=NarodowyInstytutDziedzictwa%7CTVNID (дата звернення: 15.06.2023). – Назва з екрана. – Мова: пол.-укр.

Документальна стрічка містить відомості про псування окупаційними військами культурної спадщини України, яких зафіксовано вже понад 800 випадків. До переліку тих, які зазнали найбільших руйнувань від повномасштабного вторгнення РФ належить будівля Чернігівської бібліотеки для юнацтва. В інтерв’ю з режисером даного фільму Т. Гживачевським працівники книгозбірні згадують часи осади обласного центру і болючі події, пов’язані з цим, розповідають про свою діяльність щодо інформаційної підтримки своїх користувачів під час війни та зусилля у рятуванні майна бібліотеки, а також діляться мріями про відбудову книгозбірні.

 

Коментарі

Популярні публікації