Віддав життя за мир та спокій



Сергій
Миколайович  
Харитонов 
(1969-2015)    
Народився 26 березня 1969 року в Чернігові.

Навчався у Чернігівській загальноосвітній школі № 3. Після закінчення 8-го класу, продовжив навчання у Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту № 5 за спеціальністю “помічник машиніста”.

У 1988-1990 роках проходив строкову військову службу. Після демобілізації працював у залізничному депо Чернігова, потім у ВАТ “Союзспецстрах”. Відкрив власну станцію технічного обслуговування автомобілів, де працював автомеханіком. 

До лав Збройних сил України призваний у вересні 2014 року. Проходив службу на посаді командира міномета у 13-му окремому мотопіхотному батальйоні 1-ї окремої танкової бригади. Мав звання сержанта і був  досвідченим воїном. Товариші по службі відгукуються про Сергія як самовіддану і небайдужу людину.

Брав участь в Антитерористичній операції на сході України. Проходив службу поблизу міста Вуглегірськ Бахмутського району Донецької області, де на той час тривали жорстокі бої.

Загинув 30 січня 2015 року біля Вуглегірська під час відбиття танкової атаки супротивника. Після бою воїн пропав безвісті. За свідченнями побратимів, бачили тіло загиблого на полі бою, проте тривалий час не могли його забрати – не дозволяла ворожа артилерія. 

Похований 3 квітня 2015 року в селі Старий Білоус Чернігівського району.

Залишились дружина та двоє дорослих синів.

Указом Президента України № 103 від 21 березня 2016 року “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

В пам’ять про Сергія Харитонова у вересні 2016 року на будівлі Чернігівської загальноосвітньої школи № 3 встановлено меморіальну дошку.

Ім’я Сергія Харитонова викарбуване на пам’ятній дошці, встановленій у грудні 2016 року випускникам Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту № 5.

Коментарі

Популярні публікації