«Book Nooks» або Якщо книжка надихає!






Уявіть собі, Ви проходите повз книжкові полиці і раптом, помічаєте на одній з них, дещо незвичне і заворожуюче. Уважно вдивляєтеся, що ж там всередині? 

А там,  віконце у чарівні світи! Розглядаєте, бо цікаво!  Ловите себе на думці, от би перенестися у той фантастичний світ, хоча б на мить! Будь ласка!  Для людини, яка вміє читати немає нічого неможливого, особливо якщо вона знаходитеся у бібліотеці!

Останнім часом у світі набуває популярності новий тренд - створення мікро-світів на книжкових полицях. Це спеціальні вкладки, розміщені на полицям між книгами. Вони відкривають завісу фантастичних світів і надають посилання на твір, який надихнув на створення цієї вкладки.  Як на мене, така «родзинка» не тільки прикрасить книжкову полицю, а й обов'язково привабить відвідувачів до читання, зокрема підліткового віку.

Ідея таких вкладок належить японському дизайнеру Monde, який вперше представив свої роботи  на Дизайн Фесті 2018 році і отримав величезну кількість схвальних відгуків. Його новація отримала назву «Book Nooks» («Бук Нукс»), что означає «книжкові закутки» - спеціальні вкладки. Відтоді, у дизайнера  з’явилося багато послідовників, які майструють, друкують на 3D принтері або замовляють вже створені різноманітні «бук нукс». 

Долучаю креативні творіння з тенет Інтернету. Надихайтеся!









Коментарі

Популярні публікації