З честю виконував свій військовий обов’язок

         

Володимир 

Миколайович

Моісеєнко

(1974 - 2014)



Народився 28 січня 1974 року в Росії, у місті Ангарську Іркутської області. З раннього дитинства битий долею: в малолітстві втратив батьків, виховувався в Шелеховському інтернаті, навчався в середній школі при інтернаті, мав важкі дитячі спогади.

Після закінчення 9-ти класів хлопчину  всиновили. Разом з прийомною сім’єю Володя приїхав до  Чернігівської області. Оселилися на Ічнянщині, в селі Іржавець, де і минули юнацькі роки хлопця.  Навчався в Іржавецькій середній школі. Всиновлювачі не опікувалася хлопцем належним чином, тож підліток шукав прихисток будь де. На життєвому шляху Володі трапилася людина,  якій  було небайдуже до долі сироти. Це односелець, який працював в Ічнянському навчальному закладі, він і займався вихованням парубчака і допомагав чим міг. Саме його Володимир називав батьком.

За рекомендацією односельця юнак продовжив навчання в Ічнянському філіалі Сокиринського професійно-технічного училища №36 (нині – Державний професійно-технічний навчальний заклад «Ічнянський професійний аграрний ліцей») за спеціальністю «тракторист-машиніст широкого профілю». Тоді ж вивчився і на водія.

Строкову службу Володимир проходив 1992-1994 роках, демобілізувався  у званні сержанта. Працював залізничником, охоронцем. Одружився, всиновив двох діток, в шлюбі народилася третя дитина.  

При проведенні першої хвилі мобілізації був призваний до Збройних Сил України. Служив водієм роти матеріально-технічного забезпечення 1-ї окремої танкової бригади.

З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. З честю виконував свій військовий обов’язок.

Загинув при виконанні обов’язків військової служби 30 липня 2014 року біля села Шишкове Слов’яносербського району Луганської області. Підірвався на міні, коли автомобілем доставляв набої та харчові продукти на блокпост.

Похований 2 серпня 2014 року в селі Іржавець Ічнянського району з усіма військовими почестями.

Указом Президента України №708/2014 від 8 вересня 2014 року, «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).


5 березня 
2015 році в Іржавецькій ЗОШ урочисто відкрито пам’ятний знак – меморіальну дошку на честь Володимира Моісеєнка, яку встановлено у фойє школи.

14 вересня 2015 року на будівлі Ічнянського професійного аграрного ліцею відкрито меморіальну дошку Володимира Моісеєнка.

У райцентрі Ічня щорічно проводяться спортивні змагання, турніри з волейболу та боксу, на честь загиблих в АТО земляків - Володимира Моісеєнка, Станіслава Кривоноса та Юрія Сороки.

 

Використані джерела:

http://trudova-slava.at.ua/news/v_irzhavci_vidkrili_memorialnu_doshku_geroju_ato_volodimiru_moiseenku/2015-03-13-532

https://cn.archives.gov.ua/expos/temat/uchastniky_ATO/ATO9.php

http://cg.gov.ua/index.php?id=11747&tp=1

Коментарі

Популярні публікації