Невід'ємна частина нашої планети: до Всесвітнього дня дикої природи


Всесвітній день дикої природи (World Wildlife Day) відзначається щороку 3 березня на знак підтримки диких тварин і рослин. Цьогоріч він проходить під гаслом «Об'єднуючи людей і планету: дослідження цифрових інновацій у збереженні дикої природи».

Відзначення згаданого міжнародного дня являє собою унікальну можливість ознайомитися з красою і розмаїттям форм дикої природи, а також підвищити свідомість та розуміння необхідності збереження видів дикої флори та фауни.

Водночас цей день покликаний нагадати нам про необхідність активізації боротьби зі злочинами проти дикої природи, привернути увагу до проблеми браконьєрства, зокрема незаконного вилову водних біоресурсів, що має далекосяжні екологічні, економічні та соціальні наслідки. На жаль, у ХХІ столітті розвитку сучасної цивілізації факти браконьєрства не є рідкісними.

Пам’ятаймо, що дика природа – це невід’ємна частина нашої планети. Закликаємо всіх громадян дбайливо ставитись до багатств дикої природи, берегти їх і примножувати заради майбутніх поколінь.

З метою підвищити обізнаність про величезну цінність лісів та видів дикої природи, що мешкають у лісах пропонуємо невеличку прогулянку в розмаїтий світ диких тварин. Звертайтеся за посиланням: https://learningapps.org/display?v=pocp4cnhj24





Коментарі

Популярні публікації