Екологічні ініціативи для молоді

 


Запрошуємо молодь долучитися до участі в програмах екологічного спрямування. 

Не втрачайте шанс, проводьте час з розумом!




Програма UPSHIFT від ЮНІСЕФ

Підлітків та молодь віком від 14 до 21 року запрошують на інноваційну програму UPSHIFT від ЮНІСЕФ.

Учасники програми матимуть можливість створити власний інноваційний проєкт та отримати фінансування на його впровадження. Вони зможуть проаналізувати проблеми своїх громад та знайдуть інноваційні рішення для цих проблем.

Тематика проєктів має стосуватися захисту довкілля. Наприклад, відповідальне споживання, повторне використання (upcycle/reuse), енергоефективність та енергозбереження, протидія забрудненню повітря, збереження водних ресурсів, зменшення кількості та утилізації засобів особистого захисту під час пандемії COVID-19, “зелений” транспорт та багато інших тем.

Для участі в програмі юнаки та юнки об'єднуються в  команди, які в результаті матимуть готові інноваційні проєкти та можливість отримати фінансування до 50 тис. гривень на їхнє втілення. Реєстрація триває до 23:59 28 травня 2021 року. Не зволікайте, це цікаво!

Хто може взяти участь:

-      молодіжні команди з 3–5 учасників віком від 14 до 21 років;

-      мешканці/-ки всіх областей України;-

-    заявителі/-ки, які готові пройти онлайн-тренінги 4, 10, 8–9, 12–13 червня 2021 року.

     Деталі та форма заявки для участі – за посиланням: https://forms.office.com/

Дізнатися більше про програму UPSHIFT та отримати відповіді на ваші питання за посиланням:  https://upshiftukraine.org/

 

Всеукраїнські GLOBE Ігри

Всеукраїнські GLOBE Ігри – це один з проєктів міжнародної програми GLOBE (Глобальне вивчення та спостереження за навколишнім середовищем з метою поліпшення довкілля), метою якого є покращення розуміння навколишнього середовища, підвищення екологічної свідомості та заохочення дітей до вивчення природничих дисциплін через спілкування з науковцями; ініціація співпраці між школами/освітніми установами GLOBE з усіх регіонів України. 

В цьому році Всеукраїнські Ігри відбудуться в онлайн форматі орієнтовно з 15 по 17 червня.

До участі запрошуються команди закладів позашкільної та загальної середньої освіти, які є учасниками програми GLOBE (Глобальне вивчення та спостереження з метою поліпшення довкілля). До складу команди може входити 5-7 учнів/вихованців 11-16 років та 1 керівник. 

Команди повинні зареєструватися до 4 червня включно, перейшовши за посиланням: https://forms.gle/u2XsstcBqHehwfF87.

Всіх, зацікавлених питаннями екології та охорони  довкілля запрошуємо до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва (вулиця Тараса Шевченка, 63), де у фондах міститься література за темою.

 Бажаємо успіху!

 

Популярні публікації