Підступна смерть наздогнала в лікарні


Ігор
Володимирович
Гулевський
(1984 –2015)




Народився 27 січня 1984 року в селі Штукар Веселинівського району Миколаївської області. З 1991 року навчався у неповній середній школі села Штукар.

У 1999 році разом з матір’ю та братом  переїхав до села Лісконоги Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Ігоря з братом виховували матір з вітчимом.  У 2000 році закінчив Лісконогівську ЗОШ І-ІІ ступенів, здобувши базову середню освіту.

Впродовж 2002-2003 років проходив строкову військову службу у Збройних Сил України, служив на посаді механіка-водія у танковому підрозділі військової частини.

Після демобілізації працював на тваринницькій фермі Товариства з обмеженою відповідальністю «Переможець» у селі Лісконоги. Деякий час працював у Києві та невдовзі повернувся до села Лісконоги, де долучився до  праці у сільському господарстві.

У лютому 2015 року, з четвертою хвилею мобілізації, призваний до лав Збройних Сил України. Пройшов військову підготовку на Яворіському військовому полігоні у Яворівському районі Львівської області. Служив солдатом у 57-й окремій мотопіхотній бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України.

З березня 2015 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.
Під час виконання службових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок розриву гранати військослужбовець був важко поранений та отримав контузію. Проходив лікування у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» в Києві, де і виявили ботулізм.

Помер 31-річний воїн 28 листопада 2015 року від харчового ботулізму, викликаного токсином типу Е.

Поховали захисника України з почестями 1 грудня 2015 року у Лісконогах на сільському кладовищі. Побратими і друзі Ігоря згадували його як життєрадісну і щиру людину, небайдужого і завжди готового прийти на допомогу товариша.

У померлого бійця залишились мати, брат, цивільна дружина і донька, які живуть у Лісконогах.

На честь Ігоря Гулевського 12 жовтня 2016 року в селі Лісконоги на будівлі загальноосвітньої школи, де навчався Ігор Гулевський,  відкрито меморіальну дошку. У серпні 2018 року меморіальну дошку на честь воїна встановлено біля Обеліску слави в центральному парку Новгорода-Сіверського.


Коментарі

Популярні публікації