За ним — одна добра пам’ять




Ігор 

Миколайович

Медведь

(1974 - 2016



 «Загинув як герой, як справжній герой»

Вадим Лільчицький, полковник,
заступник обласного військового комісара




Народився 7 лютого 1974 року в селі Слобідка Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Тут минули дитячі роки хлопця. Невдовзі родина переїхала до Луганської області. Повернулися  до рідної Новгород-Сіверщини  лише через 5 років.

У 1989 році Ігор закінчив 8 класів середньої школи села Лоска, у 1991-му – Слобідківську загальноосвітню школу. Навчався добре, з великим зацікавленням.

Впродовж 1992-1994 років проходив строкову службу у танкових військах Збройних Сил України в Хмельницькій області. Після демобілізації повернувся до рідної Слобідки, де працевлаштувався трактористом у радгоспі «Перемога». Згодом переселився до Чернігова, де одружився і працював водієм гусеничного транспорту у ПАТ «Будіндустрія».

Навесні 2015 року демобілізований до лав Збройних Сил України.

Брав участь в Антитерористичній операції на сході України. Служив солдатом на посаді механіка-водія БМП 53-ї окремої механізованої бригади. Був старанним, акуратним, відповідальним бійцем. Тримав бойову техніку в ідеальному стані. Часто  виконував охорону табору, спостереження за противником. Побратими дали позивний «Медведь Бо».

Загинув 43-річний боєць 5 червня 2016 року під час виконання бойового завдання поблизу Торецька Донецької області внаслідок мінометного обстрілу від осколкового поранення із ушкодженням аорти.

Загиблий воїн похований з усіма військовими почестями 8 червня 2016 року у Чернігові на Алеї Слави кладовища Яцеве. Побратими, рідні і друзі згадували Ігоря як життєрадісну, щиру, працьовиту людину, надійного товариша, турботливого чоловіка.

Нагороджений указом Президента України №476/2016 від 27 жовтня 2016 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На честь захисника України 13 жовтня 2016 року у селі Лоска на будівлі загальноосвітньої школи, де навчався загиблий військовослужбовець встановлено меморіальну дошку.

У червні 2019 року у селі Слобідка, в покинутій домівці Ігоря Медведя, відкрито музей, облаштований односельцями на честь земляка і полеглих на сході України жителів Новгород-Сіверського району.

Пам'ятаймо!



Використано фото-матеріали з інтернет-ресурсів.

Коментарі

Популярні публікації