#День_без_поліетилену : до Всесвітнього дня без поліетиленових пакетів

 


3 липня світова спільнота відзначає Всесвітній День 
відмови від поліетиленових пакетів !

Поліетиленові пакети - один з найпоширеніших видів пластикових відходів, що дуже засмічує  довкілля. Весь світ уже усвідомив, якої шкоди вони завдають навколишньому середовищу. Використані і викинуті, вони зберігаються тривалий час і не піддаються біологічному розкладанню. За даними ООН, щороку у світі споживається 5 трильйонів поліетиленових торбинок, з них переробляють лише 1-3%.  Натомість щороку знову виготовляється понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 одиниць на кожного дорослого, з яких виділяються токсини, небезпечні для людей, тварин  і морських істот. А ми і досі не можемо відмовитися від “пакетної залежності”.

Щоб запобігти екологічному колапсу і подбати про екологію, уряди понад 40 країн ввели обмеження або повну заборону на використання одноразових поліетиленових пакетів. Україна також  почала прощатися з пластиковими пакетами.

Для привернення уваги до проблеми забруднення в світі ініційовано відзначення низки екологічних дат і подій. Одним з них, є Всесвітній День відмови від поліетиленових пакетів.  Цього дня люди відмовляються від використання пакетів, проводять прибирання та віддають зібраний поліетилен у переробку. Проводять Дні екологічної освіти, де  інформують про можливість заміни небезпечного матеріалу екологічними рішеннями, що зменшить нищівний вплив на довкілля. 

За ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України проводиться флешмоб #День_без_поліетилену, де закликають всіх українців на один день відмовитися від використання поліетилену та замінити звичний пластиковий пакет разового використання на торбинки з тканини, паперу тощо. Це реальний шлях до формування нових корисних звичок, які змінять наше життя на краще.

Впроваджувати нескладні побутові звички, які можуть позитивно вплинути на екологію запрошуємо і ми. Розпочати пропонуємо з участі у екологічній інтерактивної вікторині «Рятуємо світ від поліетилену: до Всесвітнього дня без поліетиленових пакетів».

Долучитися до  гри пропонуємо за посиланням:

https://learningapps.org/display?v=pr75edocj23

Коментарі

Популярні публікації