ЛІСИ - СИМВОЛ ЖИТТЯ



У поточному році Всесвітній день лісів відзначаємо 21 березня. Щороку він проходить під різними гаслами. Цьогорічне гасло «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту».

У цей день говорять про значення лісів та лісового господарства у житті суспільства. Фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу; люди можуть дізнатися про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів  з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

Традиція святкування Дня лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вмінь цінувати власні лісові ресурси. Ідея проголошення Всесвітнього дня лісівництва була підтримана Організацією ООН з питань продовольства і сільського господарства. Європейська конфедерація сільського господарства також наголосила на важливості відзначення Всесвітнього дня лісівництва і зазначила необхідність використовувати для розповсюдження інформації щодо всіх аспектів багатства лісу, представлених з трьох точок зору: виробництво, захист,  відновлення. 

ЕкоАктивісти всіх країн б'ють в набат і вимагають користуватися  природними багатствами так, щоб не тільки запобігти їх знищенню або збідненню, але й не призводити до негативного впливу на життєдіяльність людини, її взаємозв’язок з навколишнім середовищем.

Долучитися до охорони лісів може кожен. Розпочніть з себе. Це не вимагає багато зусиль: 

🌳 не залишайте сміття в лісі (лісових зонах чи парках. Несіть до смітників).

🌳 не галасуйте в лісі, бо налякаєте звірів і птахів

🌳 не руйнуйте гнізда, нори, мурашники тощо

🌳 не зламуйте деревця і гілки

🌳 не розпалюйте багаття (це можна робити лише в спеціально відведеному місці).

пам'ятайте, у воєнний час тимчасово заборонено відвідувати ліси і лісові зони.  В місцевості, де відбувалися активні бойові дії, порушення даної заборони може призвести до непоправного. Брежіть себе і не наражайтеся на небезпеку.

🌳Даний період є сприятливим для  початку посадки та росту дерев. Приєднуйтеся до акції "Посади своє дерево".  Висаджуйте дерева та кущі у парках, скверах, біля дитячих садочків або у своєму дворі. Будете кріпнути разом з ними. А коли ваші дерева виростуть, будете відпочивати у їхній тіні. Або смакувати їхніми плодами. Як правильно посадити дерево, щоб не нашкодити дивіться за посиланням: https://life.pravda.com.ua/society/2021/03/20/244288/

🍀🌲🌳🌿🌴Перевірити свої знання за темою та виявити можливі прогалини рекомендуємо за допомогою пізнавальної інтерактивної вікторини, підготовленої до даної дати. Запрошуємо до участі  за посиланням:

 https://learningapps.org/29601496

Надолужити прогаяне та поглибити знання про охорону природи, лісівництво, правила безпечної поведінки в лісі запрошуємо до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва (вул.Молодчого 2).


Коментарі

Популярні публікації