Земля нас до зими уже несе

 

Сьогодні 
день і ніч однакові — і все…
Земля нас до зими уже несе.
Надія Красоткіна






День убуває, ніч росте, і настає час їм зрівнятися. У 2021 році День осіннього рівнодення настане в середу, 22 вересня. Точний час - о 22:20. Цей день називається "днем сили" і з давніх часів йому приписують надзвичайну енергетику і можливості. Цього року день осіннього рівнодення стане особливим днем, оскільки дата складається з семи цифр "два".

Довідка: Рівнодення – це такий астрономічний період, коли центр Сонця перетинає небесний екватор: сонце переходить з північної півкулі в південну, сходить майже чітко на сході і заходить прямо на заході. Проміжок між двома однойменними рівноденнями називається тропічним роком. Цей рік прийнято для вимірювання часу і становить він приблизно 365,2422 сонячних діб, тому рівнодення припадає на різний час доби, пересуваючись вперед щоразу майже на 6 годин.

По суті, Сонце перетинає восени екватор з півночі на південь, а навесні – з півдня на північ. Після дня осіннього рівнодення Сонце починає сходити пізніше, а сідати раніше, а сам день йде на спад до дня зимового сонцестояння. З дня осіннього рівнодення починається астрономічна осінь. 

Символічне значення дня осіннього рівнодення

За старих часів цим днем відзначали свята врожаю та остаточно проводжали літо. Після - починалася підготовка до зими. У західній традиції День осіннього рівнодення має назву Мабон - символічне звільнення від усього віджилого і непотрібного. Ще, цього дня, шанують всіх членів жіночої половини сім'ї.

У день осіннього рівнодення енергетика на землі буде врівноваженою. Сонце і Місяць будуть перебувати в гармонії один до одного і завдяки цьому емоційний стан людей стане стабільним. Біль минулого відпустить і ослабне, а стреси та апатія підуть. Завдяки поєднанню відразу семи двійок - 22 вересня вважається днем, коли можна зайнятися запуском нового бізнесу, введенням нового у своє життя, відвідати перукаря, зробити манікюр, оновити свій гардероб. 

Що символізує двійка

Добрий характер, миролюбність, великодушність, коректність і тактовність, засновані на інтуїції, проникливості та розумінні людської душі. Ще романтизм, артистичність натури та виняткове почуття прекрасного. У деяких позиціях двійка - поєднання чоловічої та жіночої енергетики. Двійка - це вісь симетрії, точка рівноваги, яка забезпечує стан спокою внутрішнього світу. 

Що потрібно зробити до дня осіннього рівнодення? Що робити в День осіннього рівнодення не можна? Дізнавайтеся за посиланням:

https://www.rbc.ua/ukr/styler/den-osennego-ravnodenstviya-2021-pochemu-1632069348.html

День осіннього рівнодення – особливий день. Цього року осіннє Рівнодення унікально ще й тому що збігається з повним місяцем, що буває вкрай рідко і, як вважається, збільшує силу свята.  Приплив космічної енергії, викликаний осіннім рівноденням, починає діяти зі сходу сонця 21 вересня і тримається до 25 вересня включно.

Обрядів в ці дні різні етноси нашої планети виконують безліч – від простих до найскладніших. Здавна наші предки вважали день осіннього рівнодення найкращим часом для прощення. Тож, якщо ви відчуваєте негативні почуття по відношенню до будь-якої людини побажайте в цей день йому всього найкращого. Таким чином ви привернете щастя в своє життя.

Раніше вірили, що цього дня вода до світанку володіє особливими якостями і жінка, яка вмиється до світанку цією водою до старості буде красунею. А якщо облити водою дитину на порозі будинку, то вона буде здоровою увесь рік. А щоб господарі мали статки, у день осіннього рівнодення, потрібно приготувати пиріг з яблуками або капустою. Він обовязково має бути круглої форми. Якщо тісто швидко піднялося, а сам пиріг не підгорів, то в найближче майбутнє фінансове становище родини поліпшиться.

У День осіннього рівнодення починається друга половина бабиного літа і, за народними прикметами, яка буде погода в цей день, такою буде і осінь.

-  Досвідчені господарі стежили за врожаєм горобини – якщо від багатий, то осінь буде дощовою, а зима – холодною. А ось якщо на горобині і березі з’явилося жовте листя, то зима почнеться з ранніх заморозків і буде холодною.

-   Тепла і суха погода в цей день обіцяє м'яку зиму.

    Якщо в день осіннього рівнодення відлітають журавлі та інші птахи – чекайте суворої зими.

Ознайомитися з природними явищами і їх причинами, дізнатися цікавинки з астрономії і астрології, долучитися до вивчення і пізнання народних українських традицій і обрядів, пов’язаних з довкіллям, пропонуємо разом з Чернігівською обласною бібліотекою для юнацтва (вул. Тараса Шевченка, 63), де вас чекають нові книжкові відкриття. І нехай, осінь буде доброю до кожного із нас!

Джерело:

https://www.rbc.ua/ukr/styler/den-osennego-ravnodenstviya-2021-pochemu-1632069348.html

https://librovortex.blogspot.com/2018/09/blog-post.html


   

 

Коментарі

Популярні публікації