Гнила душа в красивій обгортці



Останнім часом часто спостерігаємо таке мерзенне явище як насилля в молодіжному осередку. 

Йдеться про фізичне знущання і психологічний тиск неповнолітніх осіб над своїми однолітками. Юні гнобителі всіляко знущаються над своїми недругами: б’ють, катують, цькують, залякують слабших за себе, зокрема тих, кого немає кому захистити. Задири провокують бійки, які вражають своєю жорстокістю. Лайна з підлітковими «батлами» повно в соціальних мережах, адже юнь таким чином піднімає свою самооцінку. Зазвичай, викладають, ролики організатори бійок та їхні прихильники, адже на думку молоді з девіантною поведінкою, дуже крутезно, гуртом жорстоко гамселити обрану жертву. 

Насторожує, що підлітки зовсім не жалкують за скоєним. Жахає, що за звичайною, деколи, навіть, вродливою зовнішністю юних катів, криються черстві і потворні чудовиська – небезпечні як для кожного громадянина, так і для суспільства в цілому. Про таких кажуть: "Люди з гнилою душею".

В художній літературі творів про чудовиськ-монстрів знайдемо безліч. У деяких книжках оповідається про страшних фантастичних істот, які намагаються знищити Всесвіт та справжніх героїв, які рятують від них  людство. В інших йдеться про людей, які зовні красиві і приємні, а насправді є ганебними злочинцями і моральними виродками. 

Одним із молодих і вродливих, але соціально небезпечних, є персонаж з твору світового рівня, який відомий кожному. Йдеться про роман з елементами містики «Портрет Доріана Грея» Оскара Уайльда. 

Розповідь розпочинається з того, як юний і довірливий шукач пригод аристократ Доріан Грей приїздить до великого міста, де під поганим впливом старшого товариша поринає у світ всіляких небезпечних розваг, вживає наркотики і невдовзі, опиняється на самісінькому дні пороків. Захоплений своїм дозвіллям, юнак не звертає на те, що через його егоїзм і байдужість гинуть близькі люди. Проте, настає мить, коли він усвідомлює  фальш і ницість свого життя та вирішує розпочати його спочатку. Чи вдасться йому це? Дізнавайтеся з твору! 

Головне, не повторюйте помилок головного героя. Пам’ятайте, деколи їх виправити буває вкрай важко! Проте, можливо. Кожен з нас може помилитися. І ми не маємо права нікого за це засуджувати. Навіть, якщо усе життя людини суцільна помилка. Але, буде краще, якщо змолоду навчимося відповідально відноситися до свого життя, щоб його не занапастити.

Ця книга чекає вас Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва (вул. Тараса Шевченка, 63):

Уайльд О. Портрет Доріана Грея / Оскар Уайльд; Пер. з англ. М.Дмитренка. – К. : Вид. група КМ-БУКС, 2018. – 280 с.


Долучитися до творчості Оскара Уайльда онлайн пропонуємо за ссилкою:

Аудіокнига «Портрет Доріана Грея» (українською): https://4read.org/433-oskar-vajld-portret-dorana-greja.html


Скачати безкоштовно (українською): https://javalibre.com.ua/java-book/book/592

Приємного дозвілля!


Коментарі

Популярні публікації