Можливе майбутнє людства


Реальність, яка нас оточує стає все більш «цифровою», тож переважна більшість населення Землі, вже сьогодні має нагоду досконало та в усій повноті оволодіти різноманітнітною інформацією, яку може використовувати як на благо окремої людини або всього людства, так, нажаль, і навпаки – на шкоду. 

Крім того, сам процес насичення новими знаннями може відбуватися незалежно від оточення, часу суток і місцевості, де знаходиться користувач, потрібні лише бажання, мережа і пристрій для зчитування інформації. А джерела інформації з кожним роком стають все більш доступними, адже людство шаленими темпами відшукує джерела інформації та сканує і оцифровує їх. Невдовзі, електронні записи оселяються в наших смартфонах. Часто, особисте життя ми теж переносимо в електронний формат та транслюємо його в соціальних мережах. Таким своєрідним чином тікаємо від реального світу і стаємо залежними від віртуального. 

Отже, світ 2035 року, про який розповідається в детективному романі-антиутопії Роберта Зоннтага «Сканери», вже не здається таким фантастичним. Наголошую, я не проти новацій науко-технічного прогресу,  я  - за «живе» спілкування і існування друкованих видань, адже спілкування з реальними цікавими людьми і читання свіжо надрукованих книжок робить людину дуже щасливою!

Побувати в недалекому майбутньому пропонуємо разом з Чернігівською обласною бібліотекою для юнацтва, де містяться видання, що стануть в нагоді підліткам при безпечному і змістовному дозвіллі.

Ця книга чекає у бібліотеці!

Зоннтаг Р. Сканери : роман / Роберт М.Зоннтаг / Переклад з німецької Л.-П.Стринадюк. – Брустурів : Дискурсус, 2018. – 192 с.


Коментарі

Популярні публікації